perjantai 16. lokakuuta 2015

Meille ja heille...

...on nyt valmistettu suussa sulavia herkkuja :)




Meille valmistui perus voitaikinasta ja omenista kauniita ruusupullia.
Ohje löytyy monesta paikassa, kaikissa hieman muunneltuna. Itse tein kaneli-vanilliinisokeri version ja opiksi itselle; laita hilloa tai marmeladia, tuli hieman liian mauttomia ja kuivakoita omaan makuun (vieraat kyllä kehuivat).
Omenasiivut pitää leikata tooooodella ohuiksi, jotta kypsyvät mikrossa hyvin ja eivät katkea rullatessa. Mikrottelin ihan pelkässä vedessä, eivät tummuneet näinkään. Sitten vain valmiit voitaikina levyt puoliksi ja kaulitaan vain pituussuunnassa ainakin kaksinkertaiseksi, mitä ohuempi, sen parempi. Mausteet päälle ja rullalle niin että omena siivut jäävät kauniisti reunan yli!




Onneksi ostin amerikanmuffinssi vuokia, eivät olisi normaalin kokoisiin mahtuneetkaan! Toki voi laittaa suoraan muffinssi pellille, mutta meiltä ei sellaista löydy kuin lintujen käyttöön :)






Uuniin ihan alatasolle 200 asteeseen puoleksi tunniksi






Heille valmistui myös muffinsseja vähän eri ohjeella tosin. Tässä perustarvikkeet niihin ;)



Vuokiin reippaasti hyvää linnuille tarkoitettua siemensekoitusta ja koristeeksi kuivattuja pihlajanmarjoja, päälle fifty-fifty sekoitettua kookosvoi(sulatettuna)-öljy seosta. Toiset käyttävät pelkkää kookosvoita, mutta näin sekoitettuna tulee hieman pehmeämpää massaa, jota lintujen on kivempi kopsutella pakkasellakin.










Sitten kylmään, jähmettyy toki ajan kanssa myös huoneenlämmössäkin. Laitoin itse vartiksi pakastimeen ja irroittelin kakkuset sen jälkeen minigrip pussiin.








Näitä tarjoillaan talventullen meidän lintutalossa, saas nähdä miten maistuvat!
Talviruokitaanko teillä lintuja?


2 kommenttia:

  1. Molemmat ovat sellaisia herkkuja, joiden valmistaminen nakottaisi tuolla takaraivossa. Jospa vielä saisi aikaiseksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muutakuin tuumasta toimeen ja kuvia esille! Tämä toisten blogien seuraaminen saa ainakin itselläni kaikenlaisia pakko-kokeilla-oireita aikaan :)

      Poista